Fysio-Voimala Oy:n tietosuojakäytäntö

Tämä asiakirja sisältää EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (2016/679) mukaisesti rekisteröidylle
toimitettavat tiedot.

1.    Rekisterinpitäjän yhteystiedot

Rekisterinpitäjä: Fysio-Voimala Oy
Y-tunnus 2292637-3
Kalevalantie 21, 82900 Ilomantsi, 050-559 1222
www.fysiovoimala.fi
    
Tietosuojavastaavan yhteystiedot:
Tuula Haapsaari
tuula.haapsaari(at)fysiovoimala.fi, 050-469 0493 

2.    Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja käsittelyn peruste sekä vastaanottoryhmät

Henkilötietoja käsittelyn peruste ja tarkoitus on potilaan asemasta ja oikeuksista annetun lain (1992/785) mukaisen potilas- ja asiakasrekisterin ylläpitäminen. Potilasrekisteriin kuuluvat mm. potilaan nimi, henkilötunnus, kotiosoite, muut yhteystiedot sekä kaikki hoidon järjestämisessä ja toteuttamisessa käytettäviä, laadittuja tai saapuneita asiakirjoja taikka teknisiä tallenteita, jotka sisältävät asiakkaan terveydentilaa koskevia tai muita henkilökohtaisia tietoja. Näin kerättyjä tietoja käytetään terveydenhuollon palveluiden tuottamiseen.

Asiakkaan yhteystietoja voidaan käyttää myös palveluiden markkinointiin. Kuluttaja-asiakkaan tapauksessa sähköinen suoramarkkinointi edellyttää erillistä suostumusta.

Rekisterinpitäjä voi käyttää potilastietojen käsittelyssä alihankkijoita, kuten sähköisiä
potilastietojärjestelmiä tuottavia yrityksiä. Tällöin alihankkijan kanssa laaditaan EU:n tietosuoja-asetuksen 28 artiklan ja potilasasiakirja-asetuksen (298/2009) 5 §:n edellyttämä sopimus henkilötietojen käsittelystä.

Potilastiedot ovat lakisääteisen salassapitovelvollisuuden piirissä (Potilaslaki 13 §, 14 § ja rikoslain 38 luvun 1 ja 2 §). Potilastietoja ei siten luovuteta ulkopuolisille ilman lakiin perustuvaa syytä tai asiakkaan nimenomaista ja erikseen saatua suostumusta.

Säännönmukaisesti potilas- asiakas ym. henkilötietoja luovutetaan edellä mainittujen perusteiden täyttyessä seuraaville tahoille: Diariumin asiakashallintaohjelmaan, asiakkaan tai hänen edunvalvojansa suostumuksella asiakkaalle, lähettävälle taholle, maksajalle ja jatkohoitopaikkaan.
    
Muut asiakkaasta kerättävät tiedot kuin potilastiedot ja niiden käyttötarkoitus:
Liikuntaryhmät. Henkilötietojen käsittelyn peruste ja tarkoitus on liikuntaryhmien toteuttaminen ja laskuttaminen. Tietoja käytetään myös yrityksen omien palveluiden markkinointiin, ellei asiakas sitä kiellä.

3.    Henkilötietojen säilytysaika

Potilastietoja säilytetään niin pitkään kuin laki potilaan asemasta ja oikeuksista sekä sen perusteella annettu potilasasiakirja-asetus (298/2009) edellyttää. Pääsääntöisesti potilastietoja säilytetään asetuksen mukaisesti 12 vuotta potilaan kuolemasta, tai mikäli kuolemasta ei ole tietoa, 120 vuotta potilaan syntymästä.

Muiden kuin terveydenhuollon palveluiden osalta (liikuntaryhmien asiakkuus) tietoja säilytetään niin pitkään kuin niiden tietojen säilyttäminen on tarpeen. Jollei tietojen säilyttämiseen ole muuta perustetta, säilytetään tietoja enintään 10 vuotta asiakkuuden päättymisestä.

4.    Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröitynä sinulla on tietosuoja-asetuksen mukainen oikeus pyytää sinusta kerättyjä   tietoja nähtäville sekä oikeus pyytää kyseisten tietojen oikaisemista, poistamista tai pyytää käsittelyn rajoittamista sekä vastustaa tietojen käsittelyä. Mikäli kyseessä on sähköisesti tuotettu tieto jonka käsittely ei perustu lakiin, on sinulle myös oikeus saada sinusta kerätyt tiedot siirretyksi sähköisesti järjestelmästä toiseen.

Siltä osin kuin tietojen säilytys perustuu lakiin, ei rekisteröidyllä ole oikeutta vaatia potilastietoja poistettavaksi. Rekisteröidyllä ei ole myöskään oikeutta kieltäytyä antamasta potilaslain edellyttämiä henkilötietoja.

5.    Oikeus peruuttaa suostumus

Potilastietojen käsittely ei perustu rekisteröidyn suostumukseen, vaan lakiin. Mikäli (muiden kuin lakisääteisten potilas-) tietojen käsittely perustuu suostumukseen, on sinulla rekisteröitynä oikeus peruuttaa tällainen suostumus milloin tahansa. Suostumuksen peruuttaminen ei vielä kuitenkaan lopeta tietojen käsittelyä, mikäli tietojen käsittelylle on muu tietosuoja-asetuksessa tai lainsäädännössä tarkoitettu peruste.

6.    Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Rekisteröitynä sinulla on oikeus tehdä tietojesi käsittelystä valitus valvontaviranomaiselle.
Toimivaltainen valvontaviranomainen Suomessa on tietosuojavaltuutetun toimisto
www.tietosuoja.fi

7.    Henkilötietojen antaminen on palvelun suorittamisen lakisääteinen edellytys

Henkilötietojen (nimi, yhteystiedot, kotipaikka jne.) antaminen on terveydenhuollon palveluiden antamisen edellytys ja perustuu potilaan asemasta ja oikeuksista annettuun lakiin. Potilaana et voi kieltäytyä antamasta hoidon antamisen kannalta tarpeellisia henkilötietoja. Potilastietoja tallennetaan lakisääteiseen kansalliseen Kanta-arkistoon. Tarkistetaan potilaan suostumus ja informointi kanta-arkistosta asiakastietojen sähköisestä käsittelystä annetun lain (159/2007) edellyttämällä tavalla.

       8. Automaattinen päätöksenteko tai profilointi

Rekisterinpitäjän hallinnoimien henkilötietojen käsittelyyn ei liity automaattista päätöksentekoa tai profilointia.

9. Tietojen käyttötarkoituksen muutoksesta on ilmoitettava asiakkaalle

Jos rekisterinpitäjä aikoo käsitellä henkilötietoja edelleen muuhun tarkoitukseen kuin siihen,   johon henkilötiedot alun perin kerättiin, on rekisterinpitäjän tietosuoja-asetuksen mukaisesti ilmoitettava rekisteröidylle ennen kyseistä jatkokäsittelyä tästä muusta tarkoituksesta ja annettava kaikki asiaankuuluvat lisätiedot tietosuoja-asetuksen mukaisesti.

Päivitetty 2.11.2020
 

Fysio-Voimala Oy - Aina alan ja osaamisen kärjessä

Palveluksessamme on neljä pitkän kokemuksen omaavaa fysioterapeuttia. Olemme myöskin kouluttautuneet Kinetic Control -liikehallintamenetelmän osaajiksi, jota hyödynnämme fysioterapeuttisessa ohjauksessamme. Kouluttaudumme ja seuraamme alan uusinta tietoa säännöllisesti, jotta asiakkaamme saavat mahdollisimman laadukasta ja ajanmukaista fysioterapiaa. Pyrimme jatkuvasti laajentamaan ja kehittämään osaamistamme fysioterapian eri osa-alueilla niin, että voimme tarjota kokonaisvaltaisen paketin fysioterapian palveluita erilaisten asiakkaiden tarpeisiin.

Meidät löydät

Jätä viesti

CAPTCHA
Varmistetaan ettei lomake lähetä spam-postia
2 + 6 =
Ratkaise laskutoimitus esim. 1+3 vastaa 4